Datscha antaa Sinulle työkalut kiinteistömarkkinan analysointiin

Löydät tiedot haluamastasi kiinteistöstä sekä alueen tilatyyppikohtaisista vuokratasoista ja niiden kulurakenteesta. Tietojen avulla muodostat nopeasti kassavirtalaskelmat salkkutyökalussamme ja pääset tekemään herkkyysanalyysia kiinteistön markkina-arvosta.

Kiinteistöinformaatio

Voit etsiä yksittäistä kiinteistöä kiinteistötunnuksen, osoitteen tai kartan avulla. Informaatio pitää sisällään mm. kiinteistön lainhuudollisen omistajan sekä vuokraoikeuden haltijan, kiinteistön kerrosalan, kiinteistötyypin, rakennusvuoden, kiinteistörajat sekä rakennusten ja tontin pinta-alat. Tieto löytyy n. 275 000 kiinteistöön Suomessa. Kiinteistötietojen kautta pääset käsiksi myös vuokramarkkinatietoihin osa-markkina-alueelta, jolla kiinteistö sijaitsee.

 • Paikkatiedot, kartat ja ilmakuvat
 • Rakennusten ja tontin pinta-alat
 • Kiinteistörajat
 • Sekä omistus- että vuokraoikeuden haltijat
 • Rakennusvuodet ja rakennusluokat
 • Kiinteistön vuokralaiset ja käyttäjät
 • Vuokramarkkinatiedot osa-markkina-alueelta, jolla kiinteistö sijaitsee
 • Kiinteistökaupat, joissa kiinteistö on ollut mukana
Tietoportaali: Kiinteistöinformaatio

Kiinteistöomistajat

Palvelumme kautta pääset kiinni yrityksen kiinteistöomistuksiin ja konsernirakenteeseen. Palvelu tarjoaa myös omistajakohtaisen yhteenvedon kaikista omistetuista kiinteistöistä sekä analyysin omistuksen jakautumisesta tilatyyppi- ja aluekohtaisesti.

 • Pikanäkymä kartalla
 • Yksityiskohtaiset omistus- ja vuokraoikeustiedot
 • Asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöiden omistajien yhteystietojen nopea selvitys ja tarkastelu yhdellä napin painalluksella* 
 • Suurin Kiinteistönomistajahaku: 200 suurimman kiinteistönomistajan haku kaupunki-, maakunta- ja tilatyyppikohtaisesti 

 

*Toteutettu yhdessä Suomen Asiakastieto Oy:n kanssa

Tietoportaali: Kiinteistöomistajat

Vuokralaistiedot

Vuokralaisominaisuuden avulla löydät tiedot kiinteistöjen vuokralaisista kattavasti koko Suomen alueelta. Voit etsiä vuokralaisia esimerkiksi nimen, Y-tunnuksen, kiinteistötunnuksen ja toimialaluokituksen perusteella. Haun tulokset näet joko kartalla tai listana, jonka voi tarvittaessa siirtää Exceliin.

 • Yhteenveto vuokralaisen toimipisteistä sisältäen noin 200 000 pää- ja sivutoimipistettä
 • Toimipisteiden sijainnit kartalla ja osoitetiedot
 • Toimipisteiden jakautuminen alue-,  kunta- ja vuokranantajakohtaisesti
 • Vuokralaisen koko konsernirakenne
 • Yrityksen yhteys- ja talous- tietojen nopea selvitys tarkastelu yhdellä napin painalluksella* 

 

*Toteutettu yhdessä Suomen Asiakastieto Oy:n kanssa

Tietoportaali: Vuokralaistiedot

Markkinainformaatio

Kiinteistö- ja markkinainformaatio nopeasti

Datschan kautta pääset käsiksi markkinainformaatioon vuokratasoista, vajaakäyttöasteista sekä tuottovaatimuksista 51 eri kuntaan usean palveluntarjoajan tuottamana.

Datschan markkina-analyysi tarjoaa Sinulle pääsyn suureen määrään informaatiota yhdessä ja samassa sijainnissa. Kaikki tiedot voi esittää myös kartalla, jolloin markkina-alueiden rajat ja kiinteistöt saadaan samaan karttanäkymään.

Markkina-analyysin tarjoama informaatio voidaan jakaa kolmeen osaan:

 • Kiinteistöinformaatio
 • Markkinainformaatio
 • Konsernipuu
Tietoportaali: Markkina-analyysi

Vertailukauppa-analyysi sis. yhtiömuotoiset kaupat

Arvioi päivitettyjen kauppahintatietojen avulla

Datschaan päivitetään viikottain lainhuutoon perustuvat suorat kiinteistökaupat suoraan kauppahintarekisteristä sekä yhtiömuotoiset kaupat Datschan valitsemilta kumppaneilta. Voit tarkastella haluamiasi tietoja kartalla, listana tai Excel -tiedoston avulla.

Datschan transaktioseuranta seuraa kiinteistömarkkinaa lähes reaaliajassa, keräten tiedot kaikista yli 4 miljoonan euron kiinteistökaupoista Suomessa. Tiedot kerätään sekä kauppahintarekisteristä, että yhtiömuotoisten kauppojen osalta alan johtavilta toimijoilta. Tiedot pitävät sisällään kauppaan kuuluvat kiinteistöt, niiden sijainnin kartalla, ostajan ja myyjän sekä hintatiedon (mikäli tiedossa) ja paljon muuta. 

Tietoportaali: Vertailukauppa-analyysi

Arviointi

Kiinteistön arviointi- ja tuottoarvoanalyysityökalu yhden tai useamman kiinteistön arviointiin

Datschan tuottoarvoanalyysi on työkalu yhden tai useamman kiinteistön markkina-arvon laskemiseen. Arviointi perustuu tuottoarvomenetelmään, jossa käyttäjä voi keskittyä itse laskennan parametreihin erilaisten laskentamallien tai -kaavojen sijaan. Arvioita tehdäksesi Sinun ei tarvitse olla Excel -asiantuntija, riittää että tunnet kiinteistömarkkinaa.

Datschan tuottoarvoanalyysi tekee päivittäisestä arviontityöstä helpompaa ja tarjoaa myös toimintoja joita ei voi suorittaa Excelissä; esimerkiksi laskelmien päivitys uusimmalla markkinainformaatiolla tapahtuu nappia painamalla tai voit näyttää kaikki salkun kiinteistöt suoraan karttanäkymässä.

 

Tietoportaali: Arviointi

Showroom

Kerää, visualisoi ja jaa kiinteistödataa

Datscha Showroom on palvelu, jonka avulla käyttäjät voivat kerätä, visualisoida ja jakaa kiinteistöinformaatiota. Käyttäjät voivat lisätä palveluun tiedot omista kiinteistöportfolioistaan ja sitä kautta saada kattavan yleiskatsauksen portfolioon ja kiinteistöomistuksien arvoon.

Showroomiin lisätty tieto on visualisoinnin ja avainlukujen avulla helposti saatavissa. Datscha Showroomin avulla jaat valittua tietoa helposti ja hallitusti valituille ihmisille sekä sisäisesti että ulkoisesti. Käyttöoikeuden jakaminen on helppoa; sinä näet aina kuka informaation omistaa, ja kenelle se on jaettu. Voit määritellä tarvittaessa myös käyttäjäryhmät ja jokaiselle ryhmälle erikseen määritellyt oikeudet tiettyjen tietojen näkemiseen tai muuttamiseen.

Tietoportaali: Showroom

Datscha Insight

Datscha Insight on täysin uusi moduuli, jonka avulla käyttäjät voivat lisätä omien tietokantojensa, kuten esimerkiksi transaktioiden, omistuksien ja arvioiden käytettävyyttä ja arvoa visualisoimalla tiedot Datscha Insightissa ja yhdistelemällä tietoja jo palvelussa olevan tiedon kanssa. Datscha Insightin avulla käyttäjät pystyvät helposti ja nopeasti tekemään päätöksiä ja sitä kautta tehostamaan liiketoimintaansa.

Tärkeä osa Datscha Insightia on helppo ja hallittu tiedonjako sekä yrityksen sisäisesti että ulkoisesti. Käyttöoikeuden jakaminen on helppoa; sinä näet aina kuka informaation omistaa, ja kenelle se on jaettu.

Datscha Insightin avulla käyttäjät voivat:

 • lisää omien tietokantojensa, kuten esimerkiksi transaktioiden, omistuksien ja arvioiden käytettävyyttä ja arvoa lisäämällä tietoja palveluun ja yhdistelemällä niitä jo palvelussa olevan tiedon kanssa
 • tehostaa toimintaa nopealla, helpolla ja hallitulla tiedonjaolla sekä sisäisesti että halutessaan myös ulkoisesti vahvistaa omaa asiantuntemustaan ja kokemustaan visualisoimalla datan helposti joko kartoin, kuvaajin tai kaavioin.

Kiinnostuitko Datschasta? Tilaa demo!