Kiinteistöjen transaktiovolyymi jatkuu vilkkaana vuoden 2017 ensimmäiselläkin puoliskolla. Datschan transaktioseurannan mukaan volyymi on nyt 2,6* miljardia euroa, joka on kuitenkin jäljessä viime vuoden lukemista noin 30 prosenttia. Ulkoimaisten sijoittajien osuus kokonaisvolyymistä on noin 42 prosenttia. Tilatyypeittäin katsottuna vuonna 2017 ensimmäisellä puoliskolla liikkui eniten liiketilakiinteistöjä noin 36 prosentin osuudella. Toimistojen osuus kauppavolyymista oli noin 20 prosenttia, ja asuntosalkkujen osuus 16 prosenttia.

Datschan transaktiovolyymiseurannan mukaan CBRE on aktiivisin myyjien neuvonantaja vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla. CBRE oli volyymistä laskettuna mukana myyjän neuvonantajana 30,9 %:ssa kiinteistökaupoista. Brunswick Real Estate on toisella sijalla 26,2 prosentin osuudella ja Advium kolmantena 14,2 prosentin osuudella. Sijoille neljä, viisi ja kuusi sijoittuvat Newsec, JLL ja Catella. Yhteensä 5,2 prosentin osuudesta vastaa kolme neuvonantajaa: Cushman & Wakefield, Ecorum ja Finnish Property Partners.

Kauppojen lukumäärissä laskettuna tilanne on hyvin tasainen: Brunswick Real Estate, CBRE ja JLL jakavat ensimmäisen sijan kuudella kaupalla. Toisen sijan jakavat taas Advium ja Newsec, joilla molemmilla on tänä vuonna viisi kauppaa. Yhteensä 20,1 prosenttia kokonaislukumäärästä kuuluu neljälle eri neuvonantajalle, joilla jokaisella on 1-3 kauppaa: Catella, Cushman & Wakefield, Ecorum ja Finnish Property Partners.

* Datscha ottaa tilastoihinsa mukaan vain yli neljän miljoonan euron arvoiset kiinteistökaupat. Datschan myyjän neuvonantajatilasto sisältää suorat ja yhtiömuotoiset kiinteistökaupat Suomessa ja perustuu kauppoihin, joissa mukana ollut myyjän neuvonantaja on Datschan tiedossa.
 

Lisätietoja:

Matti Uusivirta, Country Sales Manager, +358 40 865 1413, matti.uusivirta@datscha.com
Taru Kuusisto, Marketing and Research, +358 44 501 6698, taru.kuusisto@datscha.com